Здравей, Leya!
Светлана Димитрова

Не знам за вас, момичета, но аз лично много пъти съм си обещавала, че ще започна да водя по-здравословен начин на живот, ще променя това, ще променя онова... Някои пъти ми се е получавало, други не – въпрос на воля и желание, които явно не са били достатъчно силни в дадения момент. За пример мога да дам храненето. Като цяло не прекалявам, но това, което ям, често е далеч от представата за полезно. Може би защото в съзнанието ми полезно е почти равно на безвкусно, но разбира се, има и много изключения.

На едно такова изключение попаднах неотдавна при поредната разходка и последващо пазаруване с моята малка дъщеричка. Истината е, че по-скоро тя попадна на него, защото, влизайки в едно малко магазинче за био храни, намиращо се на зеленчуковия пазар в "Младост" 1, реши да си вземе от примамилите я с веселите си опаковки сурови барчета с пълнеж, носещи красивото име Leya. Досега не ги бях виждала и реших да ги пробваме. На стелажа бяха изложени шест вкуса и всички изглеждаха изкушаващо. Тя вече беше направила своя избор – барче с кленов сироп, ябълка и лешник, а аз, като любител на кафето, нямаше как да не се спра на предложението с мока и какаови парченца.

След направената от нас дегустация и двете останахме много доволни и след известно време посетихме магазинчето отново. Днес вече можем да споделим, че сме опитали и шестте вида (кленов сироп, ябълка и лешник; моркови, стафиди и кардамон; зелен чай, кайсии и кокос; бадемов крем, малини и ванилия; какао, мента и череши; без мока с какаови парченца за нея, разбира се) и всички те са много вкусни.

И естествено любопитството ми надделя и реших да се поразровя и да разбера нещо повече за това десертче. Открих, че не ми е познато и не съм го виждала досега, защото е съвсем ново. Произведено е в България и тепърва набира популярност. Въпреки това вече си има сайт, така че всеки, който желае да научи нещо повече или да направи поръчка, може да го стори.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град