Защо бебето не иска да заспи?
Десислава Найденова-Вичева
Снимка: Wayne Evans

Имаме удоволствието да ви представим в рамките на няколко седмици някои от най-интересните лекции на форума "Академия за родители" 2017

В първите месеци след раждането бебето има огромна нужда от пълноценна храна, също толкова пълноценен сън и безмерно количество любов. Тъй като 9 месеца е било в утробата на майка си, то се чувства най-защитено и в безопасност, когато може непосредствено да усеща нейната близост. За всяко бебе е строго индивидуално колко време е необходимо да прекара в сън. А защо бебето понякога не иска да заспи?

Д-р Антоанета Антонова е специалист по детски болести и заместник-председател Връзки с обществеността на Националното сдружение на педиатрите специалисти от извънболничната помощ. Завършила е МУ в София и професионалното й развитие е свързано изцяло с доболничната помощ. От 2000 г. работи като педиатър в 22 ДКЦ София, където е специалист педиатър и в момента. Председател е на дружеството на БЛС в лечебното заведение. Професионалните й интереси са свързани най-вече с детското хранене. От 2007 г. до 2013 г. води рубрика за детско хранене в телевизионното предаването „Бон Апети“ и „Кухнята на Звездев“ по БТВ. Д-р Антонова е съавтор на книгата „Сборник рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст“, излязла от печат през 2013 г. и одобрена от Министерството на здравеопазването. През 2015 г. е част от работната група, излъчена от Министерството на здравеопазването, изработила „Методично указание за работа на лекарите относно храненето на децата в кърмаческата възраст (0-12 месеца)“.

Понякога бебето просто не иска да заспи. Това невинаги обаче трябва да се превръща в повод за притеснение. Във видеото по-долу ще научите подробно за възможните причини, поради които бебето предпочита да остане будно.

"Академия за родители" е безплатен форум за майки и татковци, които искат да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на децата си. Цел на Академията и съпътстващите я събития е да обедини бъдещи и настоящи родители, специалисти в различни области, неправителствени организации и компании около една обща идея – да отгледаме здрави, възпитани и умни деца. Следете страницата им във Фейсбук за актуална информация относно следващите издания на Академията. 

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град