Време за почистване на скринове и души
Левена Лазарова

Винаги ми се е искало краят на годината да може да бъде нещо повече от тежка нощ, натоварена със свръхочаквания. Да бъде нещо като прелом, повече душевен, отколкото календарен. Да бъде истински край, за да може да се роди истинското начало.

Помня една детска приказка за старата и новата година, в която грохнала старица предаваше съдбините на света на младата си и красива сестра. Е, да, няма как да не е млада и красива, поне в началото, докато не я опознаем. Или пък докато не я превърнем в това, в което ние си знаем – повехнала и уморена жена на средна възраст. Брррррр. Да, новата година е това, в което сами я превърнем, лошото е, че плановете за ново хоби, обещанието за здравословно хранене и надеждата за нова любов умират още към края на януари.

Как тогава да отворим път на новото? Единственият начин, за който се сещам, е като изхвърлим старото.

От гардероба си

Колко стари пуловери наредихте отново в гардероба и тази година? Колко поли с набор висят на закачалката и никога не дочакват реда си? А какво да кажем за кафявото палто, което убива цвета на косата ви и ви превръща в леля ми от все-едно-къде? Празниците са прекрасен повод за добротворителност, особено ако не се сещаме за това през останалата част от годината. Вариантите са доста, а нуждаещите се са наистина ненормално много. Дори да не ви се ходи до някой дом или доброволческа организация, опаковайте ненужните дрехи в плик и ги сложете отстрани на кофите. Ще облечете някого в студа, това не е никак малко. За него.

От къщата си

Наскоро бях на гости при приятели, чийто дом по една или друга причина винаги ме е впечатлявал с липсата на прекалено много вещи. В моята къща също не е препълнено с ненужни дреболии, но винаги има още да се направи – особено със списанията, които преливат отвсякъде. Изхвърлянето винаги има терапевтичен ефект, дори ако не става въпрос за ваши лични притежания. Само се постарайте да си приготвите добро алиби пред собственика на нещата, които изхвърляте. Опитайте се също да хвърляте разделно боклука си - като е много, поне да е сортиран.

От Фейсбук

Колко приятели имате във Фейсбук?

Има още 1 2

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град