Внимание, родители!
Десислава Найденова-Вичева
Снимка: Академия за родители

Началото на новата учебна година е след броени дни и нашите приятели от „Академия за родители” са подготвили мини издание, което ще е изключително полезно за родителите на ученици.

Ето и темите, които ще бъдат коментирани. 

Мястото на родителите в училище – с лектор Яна Алексиева от „Асоциация родители”. Не смятате наистина, че отговорността пада единствено върху учителите, нали?

Изучаването на чужд език – с лектор Албена Захманова от „Хелен Дорон”. Знаете ли, че всяко забавяне в изучаването на чужд език може да доведе до нежелание от страна на детето да учи чужд език на по-късен етап?

Тревогата и безпокойството при децата – с лектор д-р Милушева. Около 11% от децата имат проблем при справянето с тревогата или безпокойството и с преживяването им в различни периоди от живота. Защо е важно да се отнасяме с внимание към това и кога има място за притеснение?

Хиперактивното дете – с лектор Нели Стефанова. Това понятие се използва често от много родители. Какво обаче се крие зад термина и кога наистина говорим за състояние от този тип?

Лидерските умения у децата – с лектор Сандра Роменска. Тези умения вървят ръка за ръка с добро самочувствие и помагат за разрешаването на проблеми, за работа в екип, както и за формиране на трайно чувство за отговорност. Как обаче да помогнем на детето да развие такива умения чрез приказки и игра?

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Денят е събота, 16 септември, а мястото – конферентната зала на Bulgaria Mall.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град