Гледаме трейлъра на "Възвишение"!
Десислава Найденова-Вичева

Официалният трейлър на дългоочакваната продукция е вече в кината, а едноименният роман на Милен Русков е по книжарниците с две нови корици, в издание на „Жанет 45“. Засега книгата е на пазара във вариант с меки корици, а непосредствено преди премиерата на филма ще се предлага и с твърди.  

Премиерата на „Възвишение“ очакваме на 10 ноември, а това, което знаем отсега, са имената на гост-звездите: Васил Михайлов, Захари Бахаров, Димитър Рачков и Юлиян Вергов.

„Възвишение“ е история, която дава различен поглед върху епохата на формирането на националното ни самосъзнание, разбива някои митове около героичните личности и интерпретира исторически факти по необичаен начин. 

Снимачният процес на филма продължава 55 дни и се осъществява хронологично на четири етапа – през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016 г. Режисьор е Виктор Божинов („Под прикритие“), а оператор – Антон Бакарски („Под прикритие“, „The Expendables 2“, „300: Rise of the Empire“ и др.).

„Възвишение“ разказва за обира на Арабаконак (1872 г.) през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници – Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев). Двамата са натоварени с важна мисия от Димитър Общи (Филип Аврамов) – лично да предадат писмо на Васил Левски. Тяхното издирване на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение. 

Автори на сценария са Виктор Божинов и Нели Димитрова. Диалозите са дело на Милен Русков. Продуцент е Иван Дойков („Сърпентайн“), в чието портфолио също влизат „Под прикритие“ и „Мисия Лондон“. Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова („Ол Старс Ин“), БНТ, Нина Алтъпармакова („Булфилм“), филмово студио „Ню Бояна“/„Nu Boyana“, Николай Ишков („Авансцена“) и „Дрийм Фактори“ (Македония).

А сега вижте и самия трейлър!

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град