„Творци на съвпадения“ – носталгично нежна книга
Бела Чолакова
Издателство "Изток-Запад"

Прекрасно е да попаднеш на книга, каквато никога преди това не си чел.

„Творци на съвпадения“ е носталгично нежна, топло вдъхновяваща и изпълваща ни едновременно с тъга и надежда. Това е книга за любовта, но съвсем не е стандартен романтичен роман. Напротив, Йов Блум ни представя любовта така, както не сме я виждали преди – едновременно толкова трудно достижима и в същото време сигурно предопределена. Това е роман за обичта между мъж и жена, но и за обичта към живота, към света с всичките му странности, болки и тъга.

Съществуваме ли наистина или сме плод на нечие въображение?

Идеята за творци на съвпадения – служители, чиято работа е да предопределят живота ни и да създават случайности, сама по себе си е ексцентрична и необикновена. Но авторът подплатява фантазията си с научни факти и извадки от теории – разбира се, измислени от самия него – толкова умело, че заблуждава читателя. В даден момент всичко ти се струва възможно и съвсем реално.

Тази книга е топла. Пълна с мисли, които ти се иска да подчертаеш, препишеш в тефтер или дори да си татуираш. Истини за света, идеи за живота и фрази за смисъла, който всички търсят, но дали винаги намират? 

Нестандартен и необикновен, това е роман за хората с въображение, готови да се гмурнат в един привидно измислен свят и все пак толкова реално близък до нашия. Каква е истината всъщност? Къде е началото на живота ни? Какво се случва след края му? Какви сме ние? Съществуваме ли наистина или сме плод на нечие въображение?

„Творци на съвпадения“ е роман, който те оставя с хиляди бликнали въпроси в съзнанието, без да си сигурен, че някога ще можеш да намериш отговорите на всички. Но и с топлото усещане в сърцето, че понякога за любовта няма нужда от точни отговори… за любовта, както и за живота.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град