"Страх от умиране", Ерика Джонг
Селина Йонкова
ИК "Обсидиан"

Страхът от края, нашият собствен и този на близките ни, за мен е универсален. Той вероятно е основната причина за всякакви религии от зората на човечеството, та до наши дни. Затова героинята на тази книга би била естествена в ужаса си от смъртта, ако при нея акцентът бе повече от нежеланието й да се примири с остаряването и с това, което то причинява на телата ни. 

Като връстничка на Ванеса, застаряващата актриса от "Страх от умиране", може би трябваше да се чувствам по-съпричастна към паниката и мъката й, но признавам чистосърдечно, по-скоро се отегчих. Вероятно богатите и известни хора, въпреки че също плачат, изживяват тези естествени и логични, макар и печални процеси по-различно от мен, не знам!

Никога не съм била известна, още по-малко пък омъжена за милиардер! И все пак едва ли бих се регистрирала в сайт за неангажиращ секс в желанието да си докажа, че съм още млада! Хайде сега, въпросният начин на общуване, както и Индия, място, на което традиционно всички неспокойно лутащи се и търсещи души намират смисъла с главни букви, намират мир и се успокояват, за мен са силно надценявани. 

Егоист от малко момиченце, аз съм свикнала отговорите, спокойствието и другите важни неща да откривам в себе си, така че не усетих никаква емпатия нито към героинята, нито към авторката!

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град