Сетивни градски пътувания
Кристина Младенова
Снимка: unspalsh.com

Днес искаме да ви разкажем малко повече за едно интересно градско преживяване, в което може да се впуснете още този месец.

Сетивните градски пътувания представят една необичайна гледна точка към града и неговите измерения. Пътувания, в които се достига по-голяма дълбочина на осъзнаване и преосмисляне на пространството вън и вътре в нас. Пътувания в лабиринт от символи и образи в самата тъкан на града, където сградите стават декори, а минувачите – актьори в едно своеобразно представление, случващо се тук и сега.

Създадени от "Театър на сетивата София" и Институт за изследване на Тишината, сетивните градски пътувания се случват отвъд думите, като същевременно въвличат и провокират всичките сетива на участниците – зрение, обоняние, слух, осезание и вкус.

Това са пътувания за експериментатори, за откриватели и за всички, които търсят поетичното измерение на живота около нас. Пътувания, които помагат да забавим темпото, да спрем времето и дори да се изгубим напълно.

Сетивните градски пътувания се случват на предварително определени дати, а маршрутът им е тайна, която се разкрива само на пътуващите. Сетивните преживявания са за група от максимум 12 човека и в зависимост от формата си продължават между час и половина и пет часа.

Необходимо е предварително резервиране на място чрез регистрационната форма на сайта на "Театър на сетивата София". Допълнителни инструкции и информация за мястото на среща ще бъдат изпратени по имейл само на записалите се.

Този месец предстоящите дати за сетивни пътувания са 27 и 28 май от 14:00 ч. до 18:00 ч. Повече за тях и проектите на "Театър на сетивата София" можете да откриете тук.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град