Селцето Авен – тесни стръмни улички и всепоглъщащо спокойствие
Косара Чигирева

Когато попаднеш в малкото селце Авен, веднага разбираш, че има и друг живот. Живот, изпълнен със спокойствие и почит към природата – далеч от забързания ритъм и шума на града. Тук сякаш времето е спряло и те кара да забавиш ход, за да дадеш възможност на твоето "аз" да те догони и отново да се свържете в едно.

Авен е едно от първите места, които имах щастието да посетя в Южна Франция в началото на тази есен. Сгушено в подножието на планината Севени, селцето има всичко необходимо, за да спечели сърцата на любителите на пътешествията, автентичната атмосфера, красивата природа и СПА туризма. 

Цветните капандури, первазите и оградите от ковано желязо в пастелни тонове се открояват на фона на каменните сгради.

Разположено в долината на река Орб, селцето е построено по необичаен кръгообразен начин върху един от хълмовете в областта, където се издига малката църква "Св. Мартен". Тесните и в повечето случаи стръмни улички сякаш те пренасят в друго време и ти позволяват да забравиш за всичко. Спокойствието и магията на планината, която го заобикаля, поглъщат всяко напрежение и чувство на безпокойство.

Малките къщички са напълно автентични и красиви. Цветните капандури, первазите и оградите от ковано желязо в пастелни тонове се открояват на фона на каменните сгради. Любопитното е, че ако се скитате достатъчно дълго из уличките на Авен, ще откиете, че към него водят няколко каменни входа, които сякаш защитават неговата вътрешност от опасности. 

Местните хора са изключително малко на брой и много приветливи. Посрещат те с усмивка и дори прегръдка още на входа на селцето. За любителите на фоа гра и различни видове пастет има прекрасно малко магазинче на главната уличка, което е изпълнено с живот и вкусни изкушения. Силно препоръчвам да пиете по чаша вино и да се насладите на всепоглъщащото спокойствие на местността в комапанията на близки и приятели. Вярвам, че в този момент тишината ще ви изпълни със спокойствие и желание за живот.

В непосредствена близост е изворът на термалната вода Avène, както и Хидротерапевтичният център Avène, който е специализиран в лечението на различни дерматологични болести. Като част от Национален природен парк "Горен Лангедок", местността е защитена и нейната красота и природа ще останат непокътнати и достъпни за поколенията. Планината, водата и красотата на тази местност са изключителни и всеки, който има възможност или нужда от специализирано хидролечение, трябва да посети това специално кътче от природата.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град