Ранното детско развитие
Десислава Найденова-Вичева
Снимка: pixabay.com

Имаме удоволствието да ви представим в рамките на няколко седмици някои от най-интересните лекции на форума "Академия за родители" 2017

Когато се говори за ранно детско развитие, се има предвид периодът от раждането до третата година. Това е възрастта, която може да бъде определена като ключова за развитието на психиката, интелекта, емоционалността, комуникативните и социалните умения, които човек изгражда и ползва до края на живота си. 

Милена Наумова-Синигерова завършва "Педагогика за деца с интелектуална недостатъчност" в СУ "Св. Климент Охродски", след това и магистратура по логопедия пак там. Включва се в първия у нас общински център за работа с деца и младежи с аутизъм. Преди 3 години е един от създателите на Център за детско развитие "Ние, децата". Работи с деца с различни комуникативни нарушения и техните семейства. Петя Йорданова е завършила социология и психология в Университета във Вюрцбург, Германия. Специализира Психология на развитието пак там. През 2007 г. започва работа с деца и младежи от аутистичния спектър в единствения специализиран за това общински център в София. Професионалните й интереси винаги са били в областта на ранното детско развитие, нарушенията и превенцията им. През 2014 г. се ражда нейният син, а с него и Център за детско развитие "Ние, децата", където Петя работи с деца и родителите им.

Във видеото по-долу ще се запознаете с важните етапи, на които условно се разделя периодът на ранното детско развитие, с тревожните знаци и с начините за адекватна реакция от страна на родителя.

"Академия за родители" е безплатен форум за майки и татковци, които искат да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на децата си. Цел на Академията и съпътстващите я събития е да обедини бъдещи и настоящи родители, специалисти в различни области, неправителствени организации и компании около една обща идея – да отгледаме здрави, възпитани и умни деца. Следете страницата им във Фейсбук за актуална информация относно следващите издания на Академията.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град