Подаряваме ви най-новия роман на Елиф Шафак
Светлана Димитрова
Издателство "Егмонт"

Здравейте, приятели! Печелившите участнички, които ще получат като подарък романа „Трите дъщери на Ева“ на Елиф Шафак са:

  1. Дияна Петрова

  2. Бранимира Стефанова

  3. Стефка Григорова

.......................................................................................................................................................................

Десетият роман на Елиф Шафак е вече факт и ни очаква да разлистим страниците му и да се потопим в историята, която ще ни разкаже. Той изследва част от най-злободневните екзистенциални, социални и политически проблеми на нашето време. Религиозната принадлежност, последствията от изборите, които правим, и феминизмът са само част от въпросите, пред които се изправят „Трите дъщери на Ева“ – Грешната, Набожната и Раздвоената. 

В нашия Клуб днес даваме възможност на три от вас да спечелят романа „Трите дъщери на Ева“ на Елиф Шафак, единственото условие е да се регистрирате за участие в играта.

Романът е история за идентичността, политиката, религията, жените и... Бог. В него ще проследим историята на младата туркиня Пери, която расте като невинна жертва в непрекъснатата война между самотния секуларизъм на баща си и ислямската религиозност на майка си. Момичето печели стипендия за Оксфордския университет и пристига в Англия, където се сприятелява с чаровната Ширин – атеистка от ирански произход, и с Мона – забулена с хиджаб египто-американка. Така се заражда една необичайна връзка между три съвършено различни жени от мюсюлмански произход – Грешната, Набожната и Раздвоената, Трите дъщери на Ева. Това е една история за отстояването на вярата и за любовта, за победата над страховете и за удоволствието да изречеш истината.

Книгата е едновременно дръзко изследване на мюсюлманската идентичност и роман в нейна защита. Чрез своите герои Шафак говори открито за опасностите от религиозния екстремизъм и политическите репресии, осъждайки догмите и призовавайки читателите да възприемат ценността на съмнението.


Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град