По "Улицата на ангелите" до Public Bar
Левена Лазарова
Снимки: Линда Александрийска

Улиците правят градовете, а хората правят улиците. Моят град сега е съвсем малък и е очертан понякога само по няколко улици, нерядко и само от една. Angel Street я наричали чужденците. "Ангел Кънчев". Шарена, весела и пъстра асфалтова река, която носи по течението си едни особено привлекателни хора, с широки усмивки на лицето.

Обичам тесните тротоарчета, препятствията, малките магазинчета и известните ресторанти, аромата на лято и вечерното обещание за нещо вълнуващо, което ни чака ей там, зад ъгъла.

Тръгвам от "Патриарха" надолу, виждам новата витрина на някакъв суши ресторант, мислено си отбелязвам да го проверя скоро, подминавам любимия ми Аnnette с мароканската кухня, на отсрещната страна на улицата - Made in Home, и се отбивам, разбира се, в Street Chefs. След задължителната програма от чийзбургер и картофки продължавам надолу към "Графа" и влизам в "Даро". 

Посреща ме Дарин Стойков, мой колега от университета и един от хората, които умеят да преследват мечтите си. И макар да си мисля, че няма как да хапна нищо поне до следващия ден, успявам да погълна един чийзкейк почти на шега.

Накрая моето градско пътешествие приключва в любимия ми бар Public. Той е от местата, в които винаги можеш да срещнеш приятел, да пиеш готин коктейл, да се посмееш или да позапяш града отвисоко. Днес зад бара е Драго, а питието е Somersby, с новия си вкус на нар.

А от терасата улицата изглежда тоооолкова прекрасна - дърветата, фасадите, гълъбите, слънчевите зайчета, пешеходците... Моята лятна София на улицата на Ангелите.

С подкрепата на Somersby

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град