Денят на доброволеца
Кристина Младенова
Снимка: unsplash.com

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. Tой се чества за първи път през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация отправя призив към правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважение и благодарност към доброволците, като дадат нужната гласност на дейността им.

Тази година у нас Сдружение за доброволчески труд "Си Ви Ес - България" ще почете датата с едно много интересно събитие, в което ни приканват да се включим. То ще се проведе на 4 декември в Дом на киното от 15 до 19 часа, а темата, на която ще се обърне основно внимание, е миграцията. Случващото се в България напоследък доказва, че е необходимо да се говори повече по тази тема. Ето защо организаторите са решили да го направят чрез един нестандартен формат – "живата библиотека".

"Живата библиотека" е инструмент за социално включване, за борба срещу предразсъдъците и дискриминацията и за насърчаване на разбирателството между хората. "Живата библиотека" по време на събитието ще се фокусира върху темата миграция и ще даде възможност на читателите да се запознаят с хора от различен произход и мигранти от различни страни като Гамбия, Иран, Ирак, Палестина, Австрия, Мексико, Франция, както и с българи, които по един или друг начин докосват темата в своята работа и ежедневие. Ще научат повече за тях – ще чуят техните истории, ще усетят тяхната култура и ще се опитат да разберат повече за техните преживявания.

Част от програмата е и прожекция на българския филм "Съдилището", която ще започне в 19 ч.

Елате и вижте миграцията през призмата на живи книги, защото тя е разказ за всеки един от нас!

 

Събитието се осъществява като част от "Проект Бежанци": "Интеграция в действие", финансиран от програмата Еразъм +.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град