Няколко неща, от които трябва да се откажете в името на вътрешния си мир
Елена Миланова

Всеки човек, когото познавам, има трудности и се изправя пред нови постоянно. Търсенето на вътрешния мир е дълъг процес, а началото му може да бъде поставено не като се добавят нови и нови неща, а като се откажем от стари. 

Спрете да буксувате в миналото. Всъщност миналото е фактор само ако си си научил уроците и ги впрегнеш в бъдещето. Иначе е само възпиращ фактор. Там няма нищо освен действия, които не могат да бъдат променени. Спрете да се самоанализирате, да се самосъжалявате и не използвайте този зациклил мисловен процес като извинение да не гледате напред и да не предприемате действия. Няма нищо по-жалко от човек, който не може да продължи напред! Не можем винаги да обвиняваме миналото за неуспехите и провалите си. Пуснете го да си върви.

Отървете се от мисленето, че някой ви дължи нещо. Вселената/Бог/Силата не ни дължат нищо. Това е доста трудно за приемане, но за мен е истина – на тази планета досега са живели 107 милиарда души. Поради каква причина някаква висша сила би се ангажирала с това да изпълнява списъка с желанията ни, след като ни е дала най-важното – живот? Да си вярващ например, не означава да изискваш Бог да сбъдва мечтите ти, а точно обратното – да оставиш и да се довериш, че си воден по най-правилния начин.

Спрете да измервате успеха си в пари. Има хора, които са опиянени от това колко пари печелят. Аз определено предпочитам да имам пари пред това да нямам, но за мен те не са решаващи, за да тегля чертата по отношение на успех или неуспех. Тук наистина важи старата максима, че никой не е отнесъл нищо материално в гроба. Моите ценности са на съвсем друго място и колкото по-бързо човек си даде сметка за своите, толкова по-добре.

Прекъснете зависимостта си от мнението на хората. Според мен никой не е готов да ми даде живота си и да ми каже „Живей го ти, че моят е по-хубав”. Всеки има своя живот, даден му като една книга, която да си пише както намери за добре и без да вреди на другите. Макар и късно, все пак аз приех факта, че не съм на този свят, за да

Има още 1 2

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град