Nо!-How от една Мека Мара
Момичетата от града
Снимка: pixabay.com

ТърсеНЕто

– Къде в тялото усещате своето „Не“? – попита Деви по време на сутрешната ни йога практика. – Постойте там. Свържете се с това място. Дайте пространство на своето утвърждаващо „Не“.

Е, да, амааа... не! Аз изобщо не усещах своето „Не“. Разходих се мислено из всичките си енергийни центрове, поспрях се на всяка чакра, попитах всяка зона, потърсих в сърцето, стомаха, прерових се от глава до пети, но моето „не“ никакво го нямаше. Не че това ме учуди.

Чували ли сте израза „Мека Мара“? Е, аз неслучайно се казвам Мария. Доскоро аз изобщо не можех да отказвам. Всеки път когато трябваше да поема допълнителна работа, защото „ами... няма кой“, или да отида някъде, „защото така е редно“, или да свърша нещо, за да не скърша нечий хатър или защото „просто трябва“, докато в цялото ми същество имплодираше едно огромно ядосано „Не!“, аз се чувах как казвам „Ами... добре“.

Само дето никак не беше добре. Хич не ми беше приятно да го науча, но според Юнг аз съм Камила. Това сме всички ние, хората, които търпят, влачат, съгласяват се, за да не би случайно да наранят другите със своя отказ. И те, от своя страна, да вземат да ги отхвърлят. Другите са Лъвове – те пък на всичко и всеки казват „Не“, циментирали се на трона на царското си его. И докато си мислят, че всичко знаят и че за всичко са прави, всъщност пропускат много и казват „Не“ и на самите себе си. Слава богу, има и трети вид – Детето. Това са онези хора, които винаги казват „Да!“ на себе си, дори това да означава да кажат „Не“ на някой друг.

Е, ето това утвърждаващо „Не“ търсех в онзи ден. Бях пропътувала и преплувала километри до мистичния остров Самотраки заедно с още около 30 жени, една фея и една вещица – наричам Деви и Ука така, защото ми е трудно да опиша знанията, уменията и дарбите им с традиционни етикети. И го открих! На един плаж, до шепнещото море, на топлия пясък, осветена от разгръщащата се пълна луна. Но всъщност в себе си. Ето как.

Шаманското пътуваНЕ

Това е древна духовна практика, която позволява на съзнанието да слезе дълбоко в подсъзнанието, да си поговори с него и да си вземе от там някое съкровище, което да превърне в свой ресурс, даващ му някаква допълнителна специална сила в живота.

На това пътуване ние трябваше да слезем в „долния свят“, за да открием свое тотемно животно, което дава сила на нашето утвърждаващо „Не“. Да чуем какво има да ни каже това животно и да разберем как да го храним в себе си, така че винаги да е на наше разположение.

И така...

Има още 1 2 3 4 5 6

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град