Наздраве за природата!
Момичетата от града
„Карлсберг България“

Мащабна кампания, насърчаваща рециклирането на отпадъчни материали и опазването на околната среда, се проведе преди броени дни в Шумен. Неин инициатор бяха нашите приятели от „Карлсберг България“, които под мотото „Наздраве за природата!“ демонстрираха корпоративна и социална отговорност в принципите на устойчивото развитие. С общи усилия бяха събрани над 10 000 бирени опаковки.

В събота, 3 декември, жители и гости на Шумен дойдоха на пл. „Освобождение“, за да научат повече за това как едно домакинство може да допринесе за разумното използване на природните ресурси и опазването на околната среда. Всеки, който върна минимум 6 бутилки от бира (стъклени или пластмасови) и кенове за рециклиране, без значение от цвета и марката, получи като подарък 6 бомбички „Шуменско“. Екип на „Екопак България“ съдейства за разделното сортиране на бирените опаковки и разясни в детайли на всички посетители ползите от рециклирането – чрез интерактивни игри, филми и образователни програми. За доброто настроение на гостите се погрижиха музикантите от „Подуене блус бенд“.

„Като социално отговорна компания, „Карлсберг България“ се стреми да изгражда работните си процеси и продукти съобразно природата и обществото. За една година нашите усилия са спасили от изсичане близо 13 000 дървета, спестили са електроенергия, вода и петрол благодарение на събраните над 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Стъклото може да се рециклира многократно, а една рециклирана стъклена бутилка спестява енергия за 4 часа осветление с 60 W крушка или енергия, с която може да гледате 20 минути телевизия, един компютър да работи 25 минути, а перална машина – 10 минути. Убеден съм, че нашите инициативи ще насърчат хората да живеят още по-екологично и ще възпитат у тях отговорно поведение.“, сподели Емил Петров, мениджър на пивоварна „Шуменско“.

Събитието се осъществи с подкрепата на Община Шумен и „Екопак България“.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град