#Нашите7: Това е свобода!
Десислава Найденова-Вичева
Снимка: Линда Александрийска

За мен всичко започна преди около година и половина, когато се върнах към една своя страст – писането. Бях в майчинство по това време – период, който често се оказва преломен за жените. Обикновено тогава те преосмислят приоритетите си, търсят нови посоки и хоризонти, завръщат се към някои позабравени мечти, стремежи и идеи...

Няколко мои текста бяха публикувани в "Момичетата от града". Създадох и блог – той пък изигра ролята на едно от онези бели камъчета по пътечката, която си проправях тогава. Впоследствие напуснах компанията, за която работех, и започнах като редактор и автор в Момичетата. Момент, наредил се до още няколко подобни в живота ми, в които съм се чувствала толкова лека, че сякаш ей сега ще полетя.

Иначе, ако се върна още по-назад, трябва да кажа, че следя "Момичетата от града" от около четири години. Допаднаха ми с тематичната пъстрота, с многообразието от гледни точки и гласове, с интелигентността и автентичността. С всичко това се озоваха на моята честота и заеха своето място в деня ми. 

Не трябва да спираш, не трябва да се успокояваш. След всяка цел или мечта те чакат следващите и трябва да направиш всичко възможно, за да не закъснееш за тази среща.

За мен лично "Момичетата от града" са свобода. Свобода да се изразяваш, да споделяш, да надграждаш. Свобода да разполагаш с времето си и да построяваш ежедневието си извън рамки и стереотипи. Свобода да случваш нещата. Разбира се, някъде по пътя си даваш сметка, че свободата неизменно върви в комплект със самодисциплината. И това е полезен урок.

Запознах се с интересни и вдъхновяващи личности. Това са момичетата, с които работя всеки ден, авторите, които споделят при нас, както и тези, които са взимали участие в наши проекти – всеки контакт ме е обогатил по някакъв начин. А едно от може би най-ценните неща, които научих тук, бе това, че не трябва да спираш, не трябва да се успокояваш. След всяка цел или мечта те чакат следващите и трябва да направиш всичко възможно, за да не закъснееш за тази среща.

Знаех го преди от позицията на читател, убедена съм в това и сега, когато съм "от другата страна" – "Момичетата от града" винаги следват себе си, като едновременно с това са вдигнали летвата високо. Остава им след тези седем години да продължават да го правят със същия заряд и вдъхновение. Пожелавам им го от сърце. Пожелавам ни го! 

Снимка: Лили Дулева

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град