Наръчник за пътешественици: Сладкарница Amélie в Загреб
Косара Чигирева

Съвсем наскоро имах възможност да се насладя на кратка ваканция в Загреб, Хърватия. До този момент не бях ходила там и останах очарована не само от архитектурата и излъчването на града, но и от прекрасните местенца, скрити из улиците му. Като човек, който обича храната и не пропуска да й се наслади във всичките й форми, искам да споделя с вас няколко прекрасни градски находки от столицата на Хърватия. Така ще имате възможност да се отдадете на ваканцията си, без да се притеснявате, че ще попаднете на някое грешно място и че ще бъдете разочаровани.

Днес искам да ви разкажа за една малка кокетна сладкарничка, скрита в центъра на града. Мястото е с невероятно зареждаща атмосфера. В сладкарница Amélie има буквално 4-5 маси, но и изключително вкусни домашно приготвени торти, еклери, тарталети, макарони, бонбони и много други. Всеки сладкиш е изкусно приготвен и е гаранция за истинска наслада. Лично аз имах щастието да пробвам еклерите с шамфъстък и тези с бадеми, вкусна лимонова торта и чийзкейк с боровинка. Определено в личен фаворит ми се превърнаха еклерите с шамфъстък, но другите сладкиши също не са за пренебрегване.

В случай че планирате или имате желание да посетите Загреб, не се колебайте да се отбиете в сладкарница Amélie за вкусни изкушения и много добро настроение. Можете да я откриете на ул. "Vlaška" 6, която е на не повече от 2-3 минути пеша от площад "Бан Йосип Йелачич".

 

Снимки: Amélie

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град