Без селфи стикове в Милано. И не само
Елена Миланова
Снимка: https://withlovefromkat.com

След Ватикана, музея на Ван Гог в Амстердам, Забранения град в Пекин, езерото Тахо, Дисниленд, Мека и др., и Милано се присъедини към забраната на селфи стиковете. Южна Корея се отърва изцяло от тях заради Bluetooth технологията, която използват. 

Истината е, че тези стикове са не само смешни и нелепи, но и опасни – могат да причиняват наранявания, да унищожават естествени феномени или произведения на изкуството за 200 000 долара (като случая с онази посетителка на 14th Factory в Лос Анджелис например).

Засега забраната в Милано обхваща периметъра пл. XXIV Maggio, ул. Gorizia, ул. Codara, пл. Cantore и ул. Gabriele D’Annunzio и е активна до 13 август, но се очаква да бъде удължена. Според Кармела Роца, съветник по сигурността в общината, докато е необходимо.

В Милано също така са забранени и други неща. В центъра не можете да носите кенове, стъклени бутилки, забранени са и камиончетата за улична храна заради боклука, който произвеждат. Забранено е на местните и на гостите на града да „държат и оставят на земята или да хвърлят или получават какъвто и да е вид стъклени бутилки, кенове, селфи стикове”.

Какво ви остава? Нормалните неща. Селфита на една ръка разстояние, приятна разходка и разбира се, джелато.

 По материал от Conde Nast Traveler 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град