Коледни чудеса
Момичетата от града
Снимка: www.freestocks.org

На Коледа стават чудеса… Клише, което и тази година ще ни натрапват всички американски кинопродукции, обикновено излъчвани около и на празника. Много предвидима, по холивудски неизменна реплика, придружаваща една специфична Комерсиална Коледа.

Ама ние наистина имаме нужда от чудеса!

Когато времето навън е студено, стъмва се рано, падат мъгли и слънцето е кът, светлината страшно ни липсва. Огряваме вечерите и част от нощите си с електрическата, но разчитаме и на духовната светлина. Особено на Рождество Христово – духовен празник, а не просто ден за размяна на подаръци. Всъщност въобще нямаме нужда от купчината подаръци. Имаме нужда от любовта, толината и уюта, с които Коледата събира всички ни вкъщи; с които сплотява семействата ни.

Вниманието към близките, детската усмивка – за тези чудеса ми е мисълта.

Вниманието към близките, детската усмивка – за тези чудеса ми е мисълта. Коледата е магична, ако имаш дете и голямо семейство. За самотниците тя е по-скоро депресираща. Макар че и те, подмамени от въпросните филми, понякога стоят тихичко вкъщи в очакване на коледно чудо.

Да долети някой Рудолф, да падне подарък през комина или просто любимият да почука на вратата и да прошепне: "Обичам те".

Размечтах се. Не вярвам точно в тези чудеса, но знам, че чудеса се случват. Преди десет години точно преди Коледа срещнах любовта. Нова година посрещнахме заедно, а сега имаме син, който пише, рисува, говори, командва.

Децата са Коледа. Затова на Коледа се моля за тяхното бъдеще. И за любов, която да можем да раздаваме всеки ден, а не само на Коледа.

Всъщност, когато аз бях дете, си имахме Дядо Мраз (кой ли го помни вече?!). После се влюбихме в кока-кола и, естествено, в Дядо Коледа от нейните реклами, доста позитивни. Не харесвам и не очаквам чорапи, пълни с лакомства. Обичам шоколад, но по мъничко, всеки ден...

В детските градини празнуват Вси Светии. Но дали идват коледари, за да пеят и орисват за здраве и берекет? И дали изобщо децата ни знаят значението на думата "берекет"? Не знам, но със сигурност знаят значението на думата "криза". А по-големите – и това на думи като "кредит", "лихва" и "цена".

Има още 1 2

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град