Как да се преборим с разхищението на храна?
Кристина Младенова
Снимка: unsplash.com

През месец март Българска хранителна банка отчете и първите резултати от стартиралата през декември дарителска кампания в подкрепа на каузата за борба с разхищението на храна и с глада в страната.

От началото на кампанията до момента са събрани над 9 000 лв. Средствата от дарителската кампания ще бъдат използвани за покриване на разходите по обработка, съхранение и логистика на дарената храна, за да достига тя ежедневно до тези, които най-много имат нужда от нея. За всеки дарен лев БХБ осигурява поне 10 порции храна за деца, самотни родители, възрастни или хора с увреждания.

БХБ споделиха и притеснителните данни, че близо 670 000 тона годна за консумация храна се унищожават у нас всяка година. Същевременно гладът е ежедневие за всяко 4-то българско дете и за всеки 2-ри възрастен човек, а всяко 5-то семейство живее в лишения, без достъп до пълноценно и балансирано хранене всеки ден.

Затова каузата на БХБ е да събира, съхранява и раздава дарени хранителни продукти в съответствие с всички изисквaния за безопaсност, като развива мрежа от партньорски организации, които реализират дългосрочно програми за хранително подпомагане на нуждаещи се хора.

Кампанията "Стани един от нас. Дари надежда!" ще продължи до края на месец май и всички желаещи могат да я подпомогнат финансово по следните два начина: като изпратят кратко съобщение с текст DMS HRANA на номер 17 777 или като дарят сума директно по банковата сметка на БХБ в сайта на организацията www.bgfoodbank.org.

 

Пътят на храната или как работи хранителната банка

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град