5 лесни трика за красиви ръце и през зимата
Момичетата от града
Снимка: Thinkstock - Guliver / Thinkstock

Не знам за вас, но аз много често забравям да се погрижа за ръцете си. В бързината на сутрешните приготовления напълно се отнасям и не се сещам, че ръцете ми също имат нужда от малко внимание. В момента, в който седна пред компютъра, виждам, че те отново изглеждат така, сякаш никога не съм се грижила за тях и съм на поне сто години.

Ръцете ни са подложени на постоянни външни влияния като честите температурни амплитуди и допира с вода и това ги състарява изключително много. Преди време маникюристката ми каза, че не е трудно да се грижиш за ръцете си, единственото, което трябва да направиш, е да започнеш да мислиш за тях. Дълго време не се съобразявах със съветите, които знам, но от известно време започнах да спазвам няколко основни правила и съм изключително доволна от резултатите.

В момента, в който седна пред компютъра, виждам, че ръцете ми отново изглеждат така, сякаш никога не съм се грижила за тях и съм на поне сто години.

1. Променете навиците си за миене на чинии и ръце. Започнете да избягвате честите контакти с вода. Започнете да миете по-рядко или си слагайте ръкавици. Горещата вода изсушава и състарява кожата. Започнете да ползвате хладка вода, както и антибактериални течни сапуни, които ще гарантират перфектното измиване на вашите ръце, дори и със студена вода.

2. Ползвайте продукти, които съдържат вълшебното масло от ший. Маслото от ший, известно също като масло от карите, има изключително много благотворни качества върху кожата, които въобще не са за подценяване. Някои специалисти съветват да ползваме дори чисто олио или масло от ший, в случай че имаме по-сериозни проблеми с кожата на ръцете.

3. Ексфолирайте - сухата кожа обикновено означава мъртва кожа. За да се отървете от нея, трябва редовно да ползвате ексфолиращи продукти за ръце. Това ще ви помогне след това да постигнете още по-добри резултати.

4. Гледайте етикетите на продуктите, които ползвате. Избягвайте сапуни и лосиони за ръце, съдържащи алкохол, защото той изключително много изсушава кожата.

5. Започнете да ползвате маски за ръце. Знам, че изглежда прекалено, но е хубаво да започнете да включвате и маската за ръце в своя седмичен ритуал за красота. На пазара има изключително много варианти, но и домашно приготвените ще свършат идеална работа. 

Успех!

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град