Италиански дни: Кулинарни новости от Рим
Елена Миланова
Снимки: https://www.facebook.com/drivemetasting/

Рим е музей на открито, по чиито улици ежедневно се стичат хиляди туристи. Възможностите за тях са най-разнообразни. Ако искате да се пренесете в древен Рим или ако си представяте разходка ала Одри Хепбърн, освен традиционното обикаляне пеша (сред монументите на града с отворена карта, висящ от врата фотоапарат и ветрило) съществуват и други начини да се добави емоция (или направо да се съкрати физическата част от разходката). Бус туровете предоставят безброй маршрути за тези, на които не им се върви или са в Рим за кратко.

Една очаквана новост за Рим това лято, която стартира на 15 юни, е Drive Мe Тasting – отражение на все по-разпространяващия се култ към качествената храна. Идеята е да се съчетават традиционната тур обиколка с автобус и кулинарията. Автобусът е разбира се, на два етажа, доста модерен, а вътре гостите са третирани като древни римляни – удобство, лукс, култура и гурме!

Гастрономическите творения, които се сервират на автобуса, са дело на шеф Марко Ботега, нова звезда на Michelin, който от миниатюрна, но супероборудвана кухня в дъното на автобуса предоставя на туристите петстепенно меню, съчетано с вино. Разбира се, не може и без еспресо и изискани сладкиши...

Drive Мe Тasting автобусът е проект на бус оператора City Sightseeing Roma. Обиколката продължава два часа, в които гостите се наслаждават на типични висококачествени ястия и продукти – от биволска моцарела до панакота, ризото сепия, агнешко с аспержи, а търсенето на вината е отнело месеци задълбочени проучвания.

Кристални чаши, перфектно обслужване, храна такава, каквато трябва да бъде – това звездно гурме предложение струва на кулинарните ентусиасти 135 евро. Местата се резервират предварително и разбира се, свършват бързо. 

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град