5 ценни трика срещу напукани устни
Косара Чигирева

С настъпването на зимата и неблагоприятните атмосферни условия веднага се сблъсквам с един изключително неприятен за мен проблем – напуканите устни. Неприятното усещане, парене и външен вид се превръщат в ежедневен проблем, който ме съпътства през целия зимен сезон.

Преди време се запитах на какво се дължи това и много ли хора страдат от напукани устни. Оказа се, че това не е рядко явление – устните ни, освен че са изключително фини и деликатни, са лишени от мастни жлези и себума, който играе защитна роля срещу атмосферните влияния. Това ги прави напълно уязвими и податливи на изсушаване, когато са изложени на студено или горещо време, както и на силен вятър. Фактът, че това е масов проблем, ме подтикна да споделя няколко ценни урока, които научих с времето:

1. За да предотвратите появяването на симптомите, пийте много вода. Фактът, че използваме много повече енергия през зимата, за да поддържаме телесната си температура, благоприятства появяването на проблема.

2. Не стойте в непроветрени помещения, където изсушеният въздух допълнително лишава устните ви от така необходимата влага. Проветрявайте помещенията, в които пребивавате, минимум три пъти дневно. В случай че имате възможност да ползвате овлажнители за въздух, не се колебайте да го сторите.

3. Избягвайте облизването и прехапването на устните си - човешката слюнка е изключително агресивна и няма овлажняващ ефект, противно на инстинктивните ни очаквания.

4. Не позволявайте на проблема да се влоши – вземете мерки още при първите симптоми.

5. Ползвайте всякакви балсами и овлажняващи червила – невинаги скъпото е най-ефективно. Лично аз съм пробвала какви ли не средства, но все още не съм открила нещо по-добро от медения вазелин и билковия крем "Календула". Двата продукта са напълно естествени и природни и можете да ги откриете в аптеките. Лично аз си ги купувам от хомеопатичната аптека на ул. "П. Волов".

Надявам се и вие като мен да откриете своя лек и тази зима усмивките да не слизат от лицата ни.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град