Една почти астрологична прогноза за 2017 г.
Антония Нотева
Снимка: www.unsplash.com

Сигурна съм, че отвсякъде ви заливат астрологични прогнози за новата 2017 г. Аз самата изчетох няколко обезпокоителни такива. Дааа, чака ни интересна година, като в онова китайско проклятие: "Проклинам те да живееш в интересни времена!". Но всъщност защо да се плашим? Та ние вече сме калени. От няколко години астролозите обещават все по-предизвикателни периоди... и май се оказват прави – 2016-а например беше трудна за доста хора. Но сложността на времето не възпира личните ни моменти на любов, осъзнаване, успехи. И всеки от нас ще преживее тази предстояща година по съвсем различен, свой си начин. Не бива да се вкопчваме в прогнозите извън нас, а да бъдем наясно със собствените си вътрешни нужди и цели и да действаме за тяхното удовлетворение, без значение къде се намира дадена планета и дали в световен мащаб е настъпила сериозна криза. Животът ни – точно нашият личен път, е тук и сега и не търпи отлагане. Нито извинение, пък било то и от планетарна величина...

Вече чувам как се питате: "Ама що за астропрогноза е тази?". В заглавието ви предупредих. Но ще има и прогноза за тези, които са готови да намерят стимули, а не оправдания.

Годината изисква да заявим себе си ясно и категорично, вдъхновени от куража да се отстояваме, без значение от цената, която може да заплатим...

Астрологично и нумерологично 2017-а е година на новото начало. Тя е единица (2+0+1+7=10=1), което означава, че с нея започва нов деветгодишен цикъл. В тази връзка 2016-а беше време да приключим със старите неща и отношения, които не работят, с ненужното и ограничаващо развитието ни. 2017-а идва с новата си енергия на промяна и прогрес, което ще доведе до неочаквани изменения на всички нива. Те биха могли да доведат до нестабилност и стрес, ако все още сме вкопчени в миналото. 2017-а е година на Слънцето и като такава, с мъжката енергия на светилото и на числото 1, ще е поле за изява и себеутвърждаване. Така че, момичета, вадете списъка с желанията, стремежите и мечтите си и се осмелете да работите усърдно за постигането им. Годината изисква да заявим себе си ясно и категорично, отправили поглед към светлината в нас и извън нас, вдъхновени от куража да се отстояваме, без значение от цената, която може да заплатим...

Макар да е водена от мъжка енергия, годината стимулира сътрудничеството и партньорството именно заради опасността от превес на агресията, егоизма и нестабилността. Тук женската енергия ще ни е от помощ. Времето изисква да опознаем другостта, различната гледна точка и да позволим тя да разшири съзнанието ни. Годината е чудесна за създаване на нови приятелства и партньорства, а за сключване на брак е особено благоприятна. Ще се прояви духът на творческото вдъхновение и любовта, при това – ярка и вълнуваща. Така че, момичета, влюбвайте се смело и обичайте лудо (но извън периода на ретроградната Венера: 04 март–15 април)! За онези от вас, които вече имат изградени връзки, не са изключени трудности и трансформации. Но нека не забравяме, че именно така любовта се развива и израства.

Годината изисква смелост, но не и празен авантюризъм.

Идеята за новото начало се подкрепя и от китайската астрология, според която на 28 януари 2017 г. настъпва Годината на огнения Петел, а петелът символизира Слънцето и пробуждането. Елементът на годината "огън" е в конфликт с елемента на Петела "метал", което заедно с планетарните отрицателни аспекти през годината и неспокойния дух на новото време ще доведе до предизвикателства, напрежения и реформи в личен и обществен план. Но цялостното преобразуване в световен мащаб следва своя необходима логика. И всеки избира как да гледа на промяната: със страх или с надежда...

А именно надеждата, необходимостта от промяна, от разширение на мисленето и възможностите са акцентът тази година. Погледът е към изгрева, перспективата, бъдещето, а не към миналото и ретроспективата, както беше в предходната година. Ще имаме планетарната подкрепа да се развиваме, да постигаме успехи в личен и професионален план, особено ако се трудим методично и усърдно. През тази година много хора ще пожелаят да сменят работата си, но ще успеят само онези, които са наясно с мотивацията и способностите си, които са готови да поемат добре пресметнат риск. Годината изисква смелост, но не и празен авантюризъм. Времето е изключително добро и стимулиращо за хората на изкуството.

Огнената енергия на годината може да бъде удовлетворена с творчески процес и с вътрешна работа със себе си.

Скъпи момичета, в Годината на Петела е добре да се избягва червеният цвят в облеклото заради преобладаващата агресивна енергия на огнения елемент. Балансиращо е да се обличаме и заобградим със земни, меки и пастелни цветове. Метал за бижутата ни – златен... И все пак, ако интуитивно ви привлича червеният цвят – носете го! Може би в този момент от живота си се нуждаете от активност и увереност, които аленото ви вдъхва. Не забравяйте, че астрологията препоръчва и насочва, но всеки индивидуално може да прецени кое е добро за него.

Огнената енергия на годината може да бъде удовлетворена с творчески процес и с вътрешна работа със себе си (като медитация, грижи за здравето, връзка с природата). Както виждате, проявлението на женската енергия е от изключителна важност, за да бъде успешно новото мъжко начало. Така че раждайте проекти – колкото по-нови или отлагани във времето, толкова по-добре. Имате възможност за размах и креативност, сами или в съюз.

Накрая ще добавя, че страхът е лукс, който не можем да си позволим, особено сега, когато промяната се случва безотносително на нашите желания и подготвеност. С адаптивно и отворено съзнание можем не само да оцелеем през тази година, но и да бъдем много успешни. Всичко зависи от нас! Сега повече от всякога можем да възкликнем като героя от филма "Умирай трудно 3": "Без кураж няма слава!". Така че, момичета, дерзайте! Творете, обичайте, бъдете себе си... и няма начин 2017-а да не бъде прекрасен момент от живота ви!

 

Aнтония Нотева е на 38 години и живее в София. Има 6-годишен стаж като майка, 14-годишен стаж като държавен служител и поне 25-годишен стаж в писменото изразяване на лични мисли и емоции. Освен дневници, есета, писма, статии, пише и стихове, а преди 4 години и книга, която един ден ще види бял свят.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град