Джинджифил с мед за здраве
Дина Карагяурова

Едно от най-хубавите неща, които можем да направим, за да сме здрави в сезона на гриповете и простудните заболявания, е профилактиката. Вярвам, че е важно човек да се погрижи за себе си превантивно, така че да е възможно най-малко уязвим срещу всевъзможните вирусни инфекции, които изобилстват, особено по това време на годината. Също така вярвам в целебната силата на природните средства и смятам, че трябва да се възползваме от тях с пълни шепи, за да засилим защитните сили на организма си.  

В този смисъл само си представете какво ще се случи, ако съчетаем невероятните лечебни качества на джинджифила с тези на пчелния мед. Резултатът е eдна изпитана ударна комбинация, която ще направи чудеса за имунитета.

За целта са ни нужни равни количества и от двете съставки – около половин килограм пресен джинджифил и още толкова качествен пчелен мед. Коренът се обелва и рендосва на ситно ренде, след което се смесва с меда. Разбърква се до получаване на хомогенна смес, която се съхранява на хладно. Консумира се 3 пъти на ден по една чаена лъжичка, която в никакъв случай не бива да е метална. Аз лично използвам керамична лъжичка. Имайте предвид, че сладостта на меда до известна степен омекотява острия вкус на джинджифила и въпреки това ви предупреждавам, че първите няколко лъжици ще ви се сторят умопомрачаващо люти... в буквалния смисъл, особено ако до сега не сте опитвали джинджифил. За сметка на това пък, както старите хора казват, тази рецепта може и "мъртвите да вдигне от гроба", а в интерес на истината тя се използва в народната медицина при лечение на хора с ракови образувания.

На последно място, но не и по важност, препоръчително е, когато купувате пресен джинджифил, да избирате сухи корени с гладка външна обвивка, след което да ги съхранявате в хартиена торбичка, а не в найлонова.

И така, както стана ясно, у дома джинджифилът е на почит. И има защо.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град