"Догодина по същото време" с Христо Шопов и Лилия Маравиля
Елица Павлович
Снимка: http://www.hristoshopov.com

Тази пиеса е толкова любима на българската публика, че в момента се играе от няколко двойки актьори. Аз гледах постановката с Христо Шопов и Лилия Маравиля като част от "София Моно". Вече не помня много добре легендарното представление в театър "София" с Тодор Колев и Анета Сотирова, но преживяването и тогава, и сега беше едно и също – емоционално, приятно и сантиментално.

Вероятно най-известният и копиран сюжет в историята на извънбрачните връзки, "Догодина по същото време" разказва за Джордж и Дорис, които в продължение на четвърт век преживяват бурна любов, която трае точно 48 часа годишно. Двамата се запознават млади, но вече обвързани и с деца, в момент на лудост и малко алкохол се оказват в една стая и тя става място за срещите им в следващите 25 години. През това време светът се променя, децата им порастват, двамата преживяват какви ли не житейски обрати и премеждия, но желанието им си остава все същото. Не се променя и любопитството им да видят какъв е станал другият, да се съизмерят с него, да проверят чувствата му – един втори, макар и не второстепенен, стимул за всеки от тях да се докаже, да успее и да върви напред. Вероятно много от нас отдавна са разбрали, че в сърцето има място за много любови и това винаги ни прави по-богати и по-интересни, стига веднъж да си го позволим.

Лилия Маравиля и Христо Шопов са отличен дует в ролите на Дорис и Джордж – тя е хубава, лекомислена и пряма, той е леко меланхоличен, сериозен и консервативен. На моменти сдържаността на Джордж изглежда малко пресилена, но дори ако това е недостатък в играта на Христо Шопов, всъщност в хода на действието той отлично се вписва в изграждането на образа на Джордж. Лилия Маравиля е безупречна, а гардеробът й заслужава отделна похвала.

Постановката пътува из България непрекъснато, така че, ако се окаже в театъра до вас, не я пропускайте! Два часа театрално удоволствие са гарантирани, а малко сантименталност никому не е навредила.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град