Десет романтични италиански ястия
Елена Миланова
Снимка: kaboompics.com

Вдъхновени от новия аромат на Avon - Viva La Vita, който е апотеоз на италианския начин на живот, написахме няколко статии, които отново да ни припомнят защо толкова обичаме Италия и всичко италианско.

Романтичната вечеря за двама е една от най-чистите радости в живота. 

Да запалиш свещи, да приглушиш светлините, да отвориш бутилка вино, да озвучиш с хубава музика, да сервираш вкусно ястие, а след него и лек десерт, е вълнуващо любовно суетене, което всеки обича!
Да живееш живота така, че да изпитваш и даряваш хубави емоции, е специалитет на италианците – тази темпераментна нация, намерила ключа за щастието в радостта от мъничките моменти наслада всеки ден. Италианците обичат храната, музиката, любовта и знаят как да събудят апетитите към удоволствията. Когато става въпрос за романтична вечеря, те са в свои води. Няма правила или поне са малки – подберете нещо по-специално, с което да изненадате приятно и се придържайте към по-леко меню. Все пак романтичната вечеря е само началото на вечерта с нежна развръзка.

За още повече романтика можем да поднесем ястието, ухаещи на съблазнителен аромат. Аз бих избрала плодово-флоралния Viva La Vita на Avon, който стопля сърцето и ми напомня за Италия. А вие, момичета?

Ето и кои десет ястия подбрахме, за да празнуваме живота, любовта и романтиката по италиански: 

 

Паста на фурна с тиквички и сьомга

 

Паста с орехов сос

 

Печено телешко филе с ябълки

 

Черно ризото с морски дарове

 

Артишок по римски

 

Палачинки по флорентински

 

Домашна торта "Мимоза"

 

Крем "Забайоне"

 

Сицилиански сладки "бучелати"

 

Панакота

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град