"Даровете на влъхвите" на О. Хенри с невероятно красиви илюстрации
Дина Карагяурова
Издателство "Лабиринт"

Вероятно повечето от вас, момичета, са чели "Даровете на влъхвите" – една от най-красивите и мъдри коледни истории, а също и един от най-известните разкази на големия американски писател О. Хенри

За пръв път той е публикуван преди 112 години, на 10 декември 1905 г., във вестник The New York Sunday World, а през април 1906 г. излиза в сборника с разкази на О. Хенри The Four Million.  

Оттогава до днес "Даровете на влъхвите" е публикуван в множество сборници и издания на различни езици и присъства под една или друга форма в почти всяка семейна библиотека, включително и в моята. 

Преди няколко дни обаче попаднах и на едно съвсем ново издание, което прикова погледа ми като магнит сред многобройните заглавия в книжарницата. Луксозна книга "Даровете на влъхвите" на издателство "Лабиринт" в голям формат, с твърди корици и невероятно красиви илюстрации. Последните са дело на младата немска xyдoжничĸa Coня Дaнoвcĸи и изглеждат впечатляващо автентични – изобразени са в топли кафеви тонове, наподобяват сепия фотографии и носят духа на онова време. Прелиствах ги неколкократно и дълго не можах да откъсна очи от тях. Смятам, че те предлагатат една нова интерпретация, която ще превърне прочита на добре познатия ни разказ в истинско удоволствие. 

Илюстрациите на Coня Дaнoвcĸи са подходящи както за възрастни, така и за деца, а аз вече се сещам за няколко приятелки, които бих могла да зарадвам с тях за Коледа. Разбира се, на първо място ще направя този прекрасен подарък на себе си.   

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град