Да подкрепим Проект "Бежанци" и тяхната кауза
Кристина Младенова
Снимки: Проект "Бежанци"

На пролетното издание на Mish Mash Fest ще подкрепим с благотворителен щанд нашите приятели от Проект "Бежанци".

Проект "Бежанци" (съвместна инициатива на "Каритас София" и "Си Ви Ес - България") осъществява доброволчески образователни и развлекателни дейности в регистрационно-приемателните центрове за бежанци на територията на гр. София.

Проектът се осъществява от 2011 г., като през годините стотици доброволци са помагали на деца, младежи и възрастни да се адаптират по-лесно в българското общество. Дейностите включват ежедневни занимания по български език, английски език, математика, природни науки, музика, изкуство, спорт, както и екскурзии и събития за повишаване осведомеността на местната общност по темата за принудителната миграция.

През 2014 г. Проект "Бежанци" е отличен като една от най-добрите доброволчески инициативи в рамките на формата "Доброволческа инициатива 2014", организиран от Фондация "Лале" и Национален алианс за работа с доброволци. През 2015 г. доброволците на проекта получават и 2-ра награда "Човек на годината", връчвана ежегодно от БХК. Освен това Проект "Бежанци" е посочен от Европейската комисия като добра практика в работата с търсещи закрила.

На техния щанд по време на феста ще откриете картички и бижута, изработени от бежанците, с които доброволците работят в центровете, както и тениски и чаши. Всички събрани средства ще бъдат изразходвани за закупуване на материали за дейностите в трите центъра, в които се реализира проектът.

Всеки заслужава топло посрещане! Елате и подкрепете каузата на проекта на Mish Mash Fest – Spring edition, който ще се проведе на 11 и 12 март в Център за култура и дебат "Червената къща", ул. "Любен Каравелов" 15, от 10 до 19 часа.

Ще ви очакваме!

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град