Берлин – градът, който преоткрих
Кристина Младенова

Вече ви разказах за моето технологично пътуване в бъдещето по покана на Samsung Bulgaria. На него посетих международното търговско изложение за електроника, информационни технологии и комуникационни технологии – IFA Berlin 2017. Там успях да се потопя в най-интересното и иновативното при бялата и черната техника и лично да разгледам новите продукти на Samsung Electronics.

Всичко беше още по-интересно представено чрез различни интерактивни възможности за тест на безжичната прахосмукачка POWERstick PROTM, на пералната машина с технология QuickDrive™, която намалява времето за изпиране наполовина, на универсалния умен часовник Gear Sport, на модерната фитнес GPS гривна Gear Fit2 Pro, на безжичните слушалки Gear IconX 2018, на QLED телевизора с плосък екран и още много...

А сега е време да ви разкажа и за другите си впечатления по време на това пътуване. Берлин определено е градът, който преоткрих. Преди време съм била там и тогава останах с мрачни, студени и не особено интересни спомени.

Сега обаче градът ни посрещна с топло, лятно слънчево време и едно голямо спокойствие из улиците в центъра, което доста ме изненада. Имахме време да видим някои от най-възхитителните забележителности като Бранденбургската врата, Райхстага, телевизионната кула, Берлинската стена, къщата-музей при Чекпойнт Чарли, Берлинската катедрала, Концертхаус, мемориала на жертвите от Холокоста.

Попаднахме и на изложба на творбите на Банкси, но за съжаление, не успяхме да я разгледаме. Определено има и какво още да видите – невероятно красива архитектура, която ви очаква зад всеки ъгъл, малки павирани улички, много свежа зеленина, барове, нощни заведения и доста колоритни хора.

Мога да ви препоръчам да поседнете в някой от красивите и спокойни ресторанти покрай реката, където да се насладите на вкусна местна храна и разбира се, на местна бира, която задължително трябва да опитате. В някои от заведенията предлагат наливна бира по рецепта, специално изготвена за тях, и вкусът си заслужава.

Това е основното и най-интересно за Берлин от мен засега, но вие трябва сами да го преживеете и да запазите спомените, които най-силно ще оставят следа в сърцето ви.

С подкрепата на Samsung Bulgaria

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град