Базовият гардероб – какво трябва да присъства в него?
Десислава Найденова-Вичева

Лично на мен доста често ми се случва да стоя пред отворените врати на гардероба си, който буквално прелива от дрехи, и да се чудя какво да облека. Досадната ситуация, наречена "нямам какво да облека", е невъзможно да бъде логично обяснена на един мъж например, но на нас, момичетата, ни е до болка позната. Парадоксално е наистина – непрекъснато купуваме дрехи и аксесоари, а сякаш все нещо липсва.

За да не се сблъскваме периодично с проблема "нямам какво да облека", е важно да следваме ясна стратегия. Първото и основно нещо, от което би било добре да започнем, е изграждането на базов гардероб. Ето какво трябва да присъства в него:

1. Бяла риза – задължителна!
2. Класически тренч – символ на женската елегантност
3. Елегантни черни обувки с ток – подходящи за всеки повод, стил и час от денонощието
4. Черно кожено яке – извор на безброй възможности за комбинации, за които не сте и предполагали
5. Блуза с класическо бретон райе – морско настроение, френски шик и непринуденост
6. Слим панталон в тъмната гама – подходящ за всяка фигура, стига да внимаваме с какво го съчетаваме
7. Елегантна ежедневна черна рокля – подходяща както за ежедневието, така и за официални поводи
8. Елегантно сако или блейзер – заимствани от мъжкия гардероб, но абсолютен хит за всяко съвременно момиче
9. Камизола – коприненият потник, съчетаващ в себе си женственост и красота, позволява комбиниране както с джинси, така и с пола
10. Елегантна малка и изчистена чанта – универсална!
11. Елегантен класически панталон – напълно в унисон със забързаното ни ежедневие, еднакво подходящ за обувки на висок ток и маратонки
12. Чифт удобни бели маратонки – дори и да не сте сред почитателите на маратонките, пробвайте с бели, защото те буквално могат да се съчетаят с всичко!

Лесно можете да изградите своя базов гардероб с помощта на мобилното приложение Shedd. Въведете с хаштаг (#) търсената от вас дреха или аксесоар и се изненадайте приятно от разнообразието!

Т.нар. базов гардероб е своеобразното ядро на гардероба на всяко момиче, тъй като се състои от ключови дрехи и аксесоари, които имат потенциала да участват безусловно в успешни комбинации с всичко, без значение от предпочитания от нас стил. Отделянето на малко време и средства за набавянето им е дългосрочна инвестиция, тъй като базовият гардероб не само ще ни предостави повече възможности за експериментиране, но и ще ни помогне да надграждаме напред във времето, защото именно той е здравата основа, върху която да стъпим. И не на последно място, ще забравим трайно за проблема "нямам какво да облека" и ще се чувстваме по-уверени!

Е, момичета, започнахте ли да отмятате по списъка?

С подкрепата на Shedd

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град