A to JazZ се завръща и това лято!
Кристина Младенова
Снимки: A to JazZ

Едно от най-обичаните събития на открито – фестивалът А to JazZ, се завръща и това лято. Taзгодишното издание ще се проведе на 7, 8 и 9 юли на добре познатата локация в Южен парк, а участниците, които ще оглавят програмата, са Dirty Loops, Robert Glasper Experiment и Christian Mcbride.

Шведското трио Dirty Loops ще открие първата фестивална вечер. Групата се превръща в световен феномен с кавър версиите на хитови парчета и стил между фънк, поп и джаз музика.

Фестивалът ще ни срещне и с един от феномените на съвременния джаз – Robert Glasper Experiment. Носителят нa цели пет награди "Грами" простира музиката си отвъд утвърдените жанрови граници, черпейки вдъхновение от съвременната хип-хоп и R&B музика.

Присъствието на Christian Mcbride ще е през третата фестивална вечер, когато той ще представи новия си проект New Jawn. Роденият във Филаделфия басист е една от най-търсените и уважавани фигури в света на музиката днес, а невероятният му талант му донася четири статуетки "Грами".

Освен посочените акценти в програмата на фестивала ще ни очакват и други специални гости от световната джаз сцена, джемсешъни, пъстър арт базар, детски музикални работилници, иновации и услуги, които ще подобрят качествено преживяването A to JazZ.

Повече информация, детайли и новини за събитието следете в сайта и Фейсбук страницата на фестивала.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град