A to JazZ с програма и за децата
Момичетата от града
Снимка: Емил Казаков (Фейсбук страница на A to JazZ)

Остават по-малко от две седмици до срещата ни с А to JazZ 2017. Освен страхотна музикална програма събитието ще предложи богато разнообразие от активности. На 7, 8 и 9 юли в Южен парк II ще ни очакват пъстър арт базар, специален щанд с официален мърчандайз, детска образователна програма и вълнуващи джем сешъни, които традиционно се провеждат всяка вечер след фестивалната програма. 

В арт базара на А to JazZ ще вземат участие български творци и концептуални марки. Всеки посетител ще има възможността да отнесе със себе си късче цветно преживяване.

Най-верните фенове пък ще могат да намерят специалния A to JazZ & Rush щанд, на който ще се предлага официалният мърчандайз на фестивала, изработен от италианския дизайнер Марио Гуалиели, познат на аудиторията като Brus.

В синхрон с една от основните мисии на А to JazZ, a именно възпитание на децата и младежите в една по-добра музикална и емоционална среда, на 8 и 9 юли ще се проведе oбразователната програма A to JazZ KIDS. Най-малките любители на музиката ще имат възможността да опознаят основите на това изкуство. Ритъмът и мелодията ще бъдат облечени в забавни детски игри, приказки и истории. Програмата ще включва интерактивния концерт "Приказки за джаза", в който ще бъде представена историята на джаза, най-популярните инструменти в него, тяхната технология на звукоизвличане, както и много интересни и популярни джаз пиеси. Ще бъде представен и уъркшопът "Латино джаз", който ще запознае децата с появата на едно от най-популярните течения в джаза. И всичко това с много танци и игри!

Тази година Havana Club Jam Sessions ще се провеждат след края на всеки фестивален ден от 23:00 ч. на открито в бар Caché, който се намира в непосредствена близост до фестивалния парк. Водещите на музикалните вечери ще са българските джаз звезди Михаил Йосифов, Вили Стоянов и Димитър Льолев, като към тях ще се присъединят Стоян Янкулов-Стунджи, Васил Спасов, Наско Попов, Митко Шанов, Борислав Петров и Милен Кокошаров. Всички те ще се впуснат в една вълнуваща музикална импровизация, в която смело ще предизвикват в джазово надсвирване хедлайнерите на A to JazZ.

Повече информация, детайли и новини следете на сайта и на Фейсбук страницата на фестивала.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град