Огнената история на три легендарни CAMPARI коктейла
Кристина Младенова
Огнената история на три легендарни CAMPARI коктейла (Снимки: CAMPARI)

CAMPARI е може би една най-емблематичните aperitivo икони в Италия. Тази страстна и огнена магия е облечена в червено, носи сладки спомени за грях, плодови оттенъци, интензивен аромат и приятно горчив вкус. CAMPARI е безспорен символ на превъзходно качество и пази тайните на много авантюри и наслади.

Създателят на напитката – Гаспаре Кампари, представя шедьовъра си през 1860 г., а през 1867 г. е вече горд с успеха на своя аперитив, превърнал се в неизменна част от всички социални и културни събития в Милано, а и в цяла Италия.

Огнените коктейли на CAMPARI са религия и притежават интересна история, която заслужава да бъде разказана.

Вероятно знаете, че аперитивът е в основата на два признати в цял свят коктейла – Americano и Negroni, които са включени в задължителния репертоар на Международната асоциация на барманите. Малко по-тежки за консумация от нискоалкохолните аперитив напитки, Americano и Negroni имат характер и са с точни пропорции като на ушит по поръчка италиански костюм.

За пръв път Americano е поднесен през 1920 г. и независимо от своето име, съдържа само италиански съставки – 1 част CAMPARI, 1 част червен вермут и малко сода. Една от историите за произхода на името му разказва, че в началото на XX век и по време на "сухия режим" в САЩ това е било любимото питие на американските туристи в Италия.

За Negroni – другият класически CAMPARI коктейл, се предполага, че негов вдъхновител е граф Негрони. В един късен следобед на далечната 1919 г. графът помолил своя барман в "Кафе Касони" да направи по-твърд и силен любимия му коктейл Americano. Барманът добавил 1 част джин и почти пропуснал содата, като я свел до една пръска. Оттогава легендарното Negroni се сервира в равностойни пропорции от 1 част CAMPARI, 1 част червен вермут, 1 част джин и с усмивка вместо сода.

Днес най-предпочитаният коктейл с червения аперитив е CAMPARI Tonic. Той е смел и свеж, носи приятна разхлада и е много лесен за приготвяне: 1 част CAMPARI и 3 части тоник. При желание ледът в този микс трябва да е много, а резенът лайм – за разкош.

Именно перфектен коктейл CAMPARI Tonic ще можете да опитате на 9 ноември 2017 г. от 18:30 ч. в магазин Collective, намиращ се в Paradise Center (етаж 1) в София. Там на организираното от нас събитие ще ви очакваме освен с огнени коктейли и с красиви подаръци и отстъпки, които не са за изпускане!

С подкрепата на CAMPARI

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град