7 ясни сигнала, че си с неподходящия човек
Мила Петкова
Снимка: David Marcu

В любовта рядко си 100% сигурен. Това е абсолютно нормално. Все пак добрата връзка не е едно идеално пасване на две сродни души. Такова мислене е инфантилно и няма да те доведе доникъде. Всеки си има своите трески за дялане.

Има ли обаче сигурни индикатори, че един на друг си губите времето?

Мога да изброя следните:

1. Физическо насилие.

Ако се страхуваш от човека дo себе си, ако той те кара да се чувстваш като мишена за „отпускане” на стреса. Ако всяко твое решение е съобразено с това да не го ядосаш.

Бягай! Няма по-сигурен признак за това, че не си с точния човек. Ако ти се е случвало повече от веднъж, консултирай се с терапевт, за да разбереш какво те е привлякло към тези хора.

2. Психическо насилие.

Физическите насилници често са мили и любящи, защото все пак се чувстват виновни (или се преструват, че се чувстват виновни) за това, което са ти сторили. Това им поведение може да те подведе да останеш. Психическият насилник обаче те вкарва в непрекъснат ад. Жертви на психическо насилие стават както жените, така и мъжете, никой не е застрахован.

Ако половинката ти използва всяка малка твоя грешка, за да ти се присмее, ако те кара да се чувстваш като ненужен придатък, ако те обижда дори в моментите, когато си мисли, че проявява нежност... не, нямате бъдеще, съжалявам!

3. Не си говорите.

У дома сте като съквартиранти; нямате общи интереси; темите на разговор се изчерпват до битови въпроси; не се наслаждавате на разходка или вечеря сами, защото само си гледате в телефоните и няма какво да си кажете. Такъв ли искаш да бъде животът ти?

4. Липса на доверие.

Ако някой ти няма доверие, няма да започне магически да ти вярва. Ако те кара да му/й четеш всички съобщения в телефона си и да обясняваш с часове какви са ти отношенията с всеки колега/приятел от противоположния пол... какво правите заедно?

Хората невинаги си имат 100% доверие, но се опитват да се крепят на надеждата, че "щом сме заедно, може би (изненада!) чувствата ни са взаимни". Да, ревността съществува във всяка връзка (дори в приятелските), но когато започне да граничи с тормоз и навлизане в личното ти пространство, после трудно ще излезе оттам.

Ако ти си този, който няма доверие на половинката си, помисли защо е така. Ако това твое поведение се повтаря многократно в различни връзки, може това да е причината те да са приключили, а може би просто си с неподходящ партньор, защото...

Има още 1 2

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град