Нежна грижа в студените дни: 5 любими козметични продукта
Светлана Димитрова
Cold Cream Avène

При смяната на сезоните защитната функция на кожата се нарушава и са налице смущения в нейните биологични функции. Разбира се, за това не е виновен единствено климатът, допринасят и други фактори като среда и стрес. 

В тези моменти подходящата и навременна грижа е от изключителна важност за доброто здравословно състояние на нашата кожа, което пък спомага и за повишаване на нашето самочувствие.

При различните хора основната нужда от хидратация се променя през всеки сезон и във всеки един момент от живота. Така че смело можем да пробваме нови продукти, за да открием подходящия за нас в определения момент. Днес искам да ви споделя 5 продукта с нежно действие, особено подходящи за използване в студените дни.

 

Нутри-флуиден почистващ гел Trixera Nutrition Avène

Този продукт притежава уникална формула, която нежно почиства и защитава и най-чувствителната кожа. Гелът е с интензивна релипидираща сила и висока толерантност както за кожата, така и за очите.

 

CLARIFYING LOTION 1.0 CLINIQUE

Продуктът ексфолира за по-ефективно овлажняване с помощта на салицилова киселина и ацетил глюкозамин, като спомага отделянето на мъртвите клетки от повърхността на кожата. С негова помощ се подобрява текстурата на кожата, която става по-мека, гладка и блестяща. Нежното и ефективно ексфолиране се допълва с действието на натриев хиалуронат, глицерин и кофеин, даряващи кожата с комфорт и облекчаващи кожните раздразнения.

 

BIODERMA Hydrabio Crème

Hydrabio Crème притежава уникална физиологична емулсия, сходна със структурата на кожата. Подсилва кожната бариера и спомага за по-дълбокото проникване на активните съставки. С изключителната си плътност тази емулсия масло във вода е в помощ на кожата, която страда едновременно от дехидратация и сухота. Салициловата киселина изглажда несъвършенствата и прави кожата отново сияйна. Още с първото докосване тази нежна грижа обгръща и се слива с кожата. Няма и следа от мазен слой, единствено еластична, копринено мека кожа. Деликатната и обгръщаща текстура кара кожата да възвръща своя комфорт и блясък ден след ден.

 

Концентриран крем за ръце Cold Cream Avène

Нова още по-концентрирана формула на хидратиращи и успокояващи агенти. Дори 24 часа след нанасяне на крема хидратацията е все още значителна благодарение на течните кристали във формулата. Те представляват микро-резервоари, които задържат хидратиращата фаза за продължително и дълготрайно освобождаване. Обгръщаща кремообразна текстура, която бързо попива и оставя ръцете нежни, немазни и приятно парфюмирани.

 

Подхранващ стик за устни Cold Cream Avène

Нежна грижа за устните. Този продукт е обогатен с подхранващи и възстановяващи агенти и 6 часа след неговото нанасяне устните са все още подхранени и хидратирани. Неговата нежна кремообразна текстура, без бели следи, мигновено облекчава сухите и увредени устни.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град