10 неща, които може би не знаете за Кари Фишър
Левена Лазарова
Кари Фишър

Кари Фишер завинаги ще си остане Принцеса Лея - принцесата, която вдъхнови милиони момичета по света да опитат сами да се спасят, вместо пасивно да чакат някой принц. Принцесата с бластера, принцесата, която първа каза на любимия си, че го обича. Кари Фишер знаеше, че нкога няма как да надмине този образ, но ние пък знаем, че тя самата е много повече от това. Ето десет слабоизвестни неща за нея, които ще ни помогнат да я опознаем по-добре. И да я обикнем дори повече, сега, след смъртта й.

Дъщеря е на певеца Еди Фишър и актрисата Деби Рейнолдс, най-известна с ролята си в класиката I'm Singing in the Rain. Когато е на 2 годинки, родителите й се развеждат и баща й се събира с най-добрата приятелка на майка й – легендата Елизабет Тейлър. Два дни след смъртта на Кари, майка й също си отиде от този свят, на 84 години.

На 15 години се появява на сцената на Бродуей, което прекъсва образованието й и тя никога не се дипломира от гимназията. По-късно Кари започва да следва в Sara Lawrence College, но прекъсва заради участието си в "Междузвездни войни".

За ролята на Принцеса Лея Кари се явява убедително на прослушване, където с Харисън Форд, вече избран за ролята на Хан Соло, си подават репликите един на друг.

Откъс от нейните мемоари The Princess Diarist, цитиран от сп. People, разказва за 3-месечната връзка на Кари Фишър с Харисън Форд по време на снимките на "Междузвездни войни". Тогава Кари е на 19, а Харисън – на 34, женен, с две деца. Тук Кари разказва колко безумно увлечена е била по Харисън Форд, колко безнадеждно влюбена е била и разказът й буквално може да ни скъса сърцето.

Освен актриса Кари Фишър е талантлив автор на текстове и пиеси. Написала и изиграла моно пиесата Wishful Drinking, автор на полуавтобиографичната Postcards from the Edge и на мемоарите The Princess Diarist. Един от най-добрите script doctors в Холувуд – сценаристи, които работят и редактират чужди сценарии.

Имала е дълга връзка и впоследствие брак с певеца Пол Саймън. Има дъщеря – Били Катрин Лурд (р. 1992 г.) – от агента на таланти Брайън Лурд.

Кари Фишър е една от малкото публични фигури, готови да говорят за зависимостта си от наркотиците и за психичното си заболяване – биполярно разстройство. Кари води своята лична битка с променлив успех, но с твърдото убеждение, че хората като нея заслужават да се гордеят, а не да се срамуват. В тази връзка през 2016 г. Харвард Колидж я награждава за цялостен принос в Kултурния хуманизъм.

През последните години води навсякъде своето кученце Гари, което се превръща в звезда само по себе си. Френският булдог й е препоръчан като елемент от терапията.

Кари Фишър ще бъде запомнена с невероятното си чувство за хумор, искрящата самоирония и хапливия език, особено в Туитър. Една от запазените й марки е показването на среден пръст – дори има колекция от снимки по темата.

В автобиографичния си роман Wishful Drinking Кари пише следното: "Според Джордж не можете да носите сутиен в Космоса: когато отидете там, ставате безтегловни. След това тялото се разширява, но сутиенът – не, така че ще се задушите от собствения си сутиен. Струва ми се, че това би бил фантастичен некролог. Към младите ми приятели – независимо как си отида, искам да съобщите, че съм се удавила в лунна светлина, задушена от собствения си сутиен."

Абонирайте се за нашия бюлетин

Не пропускайте най-интересните ни статии! Регистрация
Коментари:
Последно от момичетата:


X

Регистрация

Пол
Град